Titlul paginii web

…Sa fie un zambet de ajuns?In zadar caut raspunsul. Pulberea stelelor imi mangaie gandul cu vise spulberate. Le adun intr-un cristal magic , iar vantul mi-e bagheta. Nu merit vraja Paradisului...ma opresc . fluturi de aur imi acopera curiosi parul de abanos , iar lacrimile imi scalda obrajii. Ochii sufletului sunt ca doua rani sangerand ce pot vedea mai departe de apus si de rasarit. Dar merit sa cunosc secretul ?...mi-e frica...nu vreau sa pangaresc taina sacra si rece! Vreau doar sa simt extazul privind prin zari natura sfanta. E pura ca o lacrima de cristal si canta ca un cor de ingeri . ma pierd in lacrimi...in lumea labirintica a propriului eu . vreau doar ragazul sa renasc din cenusa amintirilor , sa prind aripi si...sa zbor pana la fericire. Dar , oricat as vrea , nu pot sa scap din temnita tacerii. In zadar ...totul e in zadar...
M-aplec usor catre pamant. Si el e trist , ca si mine. Il ating usor si ii simt sufletul rece. Un fior de gheata divina imi cuprinde inima. Iarasi tristete...dc nu pot s-o uit? Prin curcubeu se asterne zgomostos un plans de mireasa. Natura mi-e nuna. Pasesc spre altar si ma impiedic. Cad in abisul durerii ...din nou...mi-e dor ....asa de dor sa zambesc!
Prin visini vuieste vantul incet. Trezeste raiul. Cu ochii mari descopar incantarea in speranta unei amintiri din viitor. Sclipeste-n soare portelanul spalat al viselor si canta dulce raul...e asa de ciudat...mor de fericire si...plang de durere...e greu sa simti natura. Dar pot...pe buze mi-adorm literele si lacrimile –s cuvintele. Descopar viata ca pe un cadou. Cu maini tremurande il deschid usor. Apare o zana. Ochii ii sunt firimitura cerului , iar buzele un strop de foc. In lanu-i de grau domnesc pletele dulci. O simt ca o boare de racoare...e rece dar frumoasa.
-o dorinta! Viata iti aduce o dorinta! Asa-i mereu ...sunt zana vietii si printesa mortii...am sufletul gol. Zambesc , dar nu simt fericirea. Plang dar nu simt durerea. Inima mea e moarta iar din cantecul meu se naste marea. Sunt val de amintiri si adevar. As vrea sa fiu ca tine! Dar nicio dorinta nu-mi poate da viata...
Glasul pierdut al zanei imi trezeste o lacrima.
-vreau sa zambesc! Raspund eu cu tarie. E tot ce imi doresc.
-un zambet pentru viata...rosteste ea incet si dispare.
Schitez un zambet...cadoul divin al vietii imi invadeaza sufletul. E cald. E vara , nu mai ploua si totu-i alb...ce sacra-i visarea!
Un val de litere cade pe hartie. Ce fac? Unde sunt? Mai e timp?
Natura-i un glob de cristal...e afara si-n suflet , mereu fericita , zambeste.
Colt de rai , extazul sfant trezeste amintiri , a mai trecut o zi, o data cu o fila...Ce vreau? Sa simti ce simt , sa vezi ce vad...doar sa privim natura si sa-i zambim , sa-i multumim pentru ceea ce suntem si sa-i contemplam magia.
... Voi reveni cu amintiri din viitor...chiar maine...
Recieve news about this website directly to your mailbox
Partea de jos a paginii web
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one