Titlul paginii web

Singuratatea

Multa lume priveste singuratatea ca pe ceva rau, ceva de care trebuie sa te feresti, sau ca pe un semn al esecului in relatiile cu cei din jur. Poate ca este asa, poate ca nu…..stiu doar ca totul este relativ, suntem foarte diferiti, si acolo unde unii vad esec, altii vad succes. Eu personal am convingerea ca fiecare lucru are si o parte buna si una rea. In toate exista un echilibru, depinde doar, care parte doresti sa o privesti. Stiu ca sunt o multime de articole despre singuratate, peste tot citim cum sa ne ferim de ea, dar haide-ti sa punem altfel problema si sa descoperim impreuna si avantajele pe care le are. Nu vreau prin asta sa spun ca singuratatea este buna, nu o recomand nimanui, dar cateodata trecem prin aceasta stare de fapt, si ar fi bine de stiut ca nu are doar parti negative.

In opinia mea, cred ca cea mai buna parte a singuratatii, este ca poti sa stai de vorba cu tine. In agitatia unei zile obisnuite, inconjurat de familie, prieteni, colegi….esti asaltat in permanenta de nevoile sau gandurile rostite de ceilalti, asa incat pe tine nu te mai auzi aproape de loc. Sau daca ai vre-un gand, nici nu mai poti face diferenta daca este al tau, sau al celui de langa tine. Cand te simti singur o perioada oarecare de timp, nu-ti plange de mila, asteptand ca altcineva sa-ti observe suferinta, ci incepe sa stai de vorba cu tine. Asculta-ti gandurile. La inceput multe nu sunt ale tale, sunt cele induse de altii, dar treptat ele vor disparea si vei ramane doar cu gandurile tale. Este bine stiut faptul ca prin gandurile si intrebarile pe care ti le pui, comunici cu creierul tau, si ii indrepti activitatea si concentrarea intr-o directie sau alta. In ziua de astazi, prea multi iti induc tot felul de ganduri si idei, prin ceea ce spun, prin intermediul publicitatii, mass media…etc, incat de multe ori, creierul tau nu mai lucreaza pentru tine, lucreaza pentru ei. De aceea este mai mult decat oportuna o “resetare” a creierului, din cand in cand. Iar asta nu este posibil, decat cand esti singur. Pe de alta parte, este indicat ca uneori, sa te opresti din calatoria ta si sa stai putin pe margine, analizand, progresul facut pana in prezent, cat si directia in care te indrepti. Astfel revenirea ta va fi mult mai spectaculoasa.

Mai poti totodata, sa analizezi relatiile tale cu ceilalti. Poate vei afla in acest fel, de ce esti singur. Dar fi cinstit cu tine si uita-te si la defectele tale, sau la cat ai dat de la tine in relatiile tale. Se stie ca orice relatie trebuie cultivata de catre ambele parti. Nu te grabi sa arati cu degetul catre ceilalti. Sau daca o faci, priveste incotro sunt indreptate alte trei degete ale aceleiasi maini, si vei vedea ca in timp ce arati cu un deget catre ceilalti, arati cu alte trei degete catre tine.

- Orice singuratate este un pacat. Asa graieste turma.

Friedrich Nietzsche

- In singuratate, omul are posibilitatea sa invete totul, astfel ca nu ii mai este teama de nimic.

Sandor Marai

- Singuratatea este considerata atat o pedeapsa, cat si un lux rar

Alexis Carrel

- Ramas singur, doream sa fiu cu altii. Fiind cu altii si nereusind sa ma integrez in atmosfera, preferam sa fiu singur

Octavian Paler

- Singuratatea nu te invata ca esti singur, ci singurul.

Emil Cioran

- Cel care este insotit de ganduri nobile, nu este niciodata singur.

Andrew Fletcher
Recieve news about this website directly to your mailbox
Partea de jos a paginii web
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one